Aanrijding met de auto

Vorige week reed ik op een drukke weg in Utrecht om mijn dochtertje van school te halen. Bij een druk kruispunt werd ik hard van achteren aangereden. De knal was enorm en ik had behoorlijk veel pijn. Ook de achterkant van mijn Fiat was helemaal kapot. Een klein geluk bij een ongeluk is dat mijn dochtertje nog niet in de auto zat.

Sinds het ongeluk heb ik erg veel last van hoofdpijn en nekpijn. Na een dag besloot ik dan ook om naar de dokter te gaan. Na een uitvoerige controle is gebleken dat ik een whiplash heb. Dit komt door de plotselinge beweging door de harde klap. Hierdoor rekken de banden en spieren in je nek uit en raken ze overbelast.

De dokter heeft mij aangeraden goed te blijven bewegen maar de aankomende drie weken wel voorzichtiger te doen. Ik heb een aantal oefeningen meegekregen die ik dagelijks moet uitvoeren. Daarnaast ga ik vanaf nu elke week naar de fysiotherapeut. Voor mijn werk zit ik dagelijks achter de computer maar door het ongeluk kan ik dit nu niet goed volhouden. Ik moet elke twee uur even rust nemen en tussendoor veel bewegingsoefeningen doen. Ik ben blij dat ik nog kan werken maar ik ben een stuk minder effectief en dat is natuurlijk erg vervelend.

Letselschadeprocedure

Degene die achter op mij klapte nam niet genoeg afstand van mijn voertuig. Toen ik stopte voor het kruispunt zag hij dit niet en reed hard tegen mij aan. Omdat ik erg veel last heb van lichamelijke klachten heb ik besloten een schadevergoeding te eisen van de schuldige. Na wat research op het internet zag ik dat ik een letselschadeprocedure kan starten.  Het schijnt een vrij ingewikkelde procedure te zijn en er wordt dan ook aangeraden een letselschade advocaat in te schakelen. Na een tip van een kennis ben ik terecht gekomen op de site van Dolderman Letselschade Advocaat (http://www.doldermanletselschadeadvocaat.nl/letselschade/verkeersongeval/fietser-aangereden/door-auto/ ).  Ik heb inmiddels een intake gesprek gehad en dit gesprek verliep erg goed. Ik vond de advocaat super aardig, netjes en inhoudelijk erg sterk. Ik heb er dan ook zeer veel vertrouwen in dat hij de procedure goed kan laten verlopen. Ik hoor deze week hoe de procedure verder gaat en ben erg benieuwd. Als ik de aankomende week iets minder blog weten jullie wat de reden is!